Skräck Thriller

1408

6

Stephen King brukar blanda och ge kvalitetsmässigt, både i bok- och filmform. ”1408” är baserad på en liten novell som inte är alls speciellt dumt skriven och som jag vill minnas det är filmen relativt trogen boken.

Vi svenskar har kanske uppmärksammat ”1408” extra mycket eftersom Michael Håfström står för regin. Efter att ha gjort ”Ondskan” lyckades Michael få in en fot i Hollywood och det är högst sannolikt att vi får se mer av honom i lite större produktioner än svenska budgetfilmer.

Filmen inleds väldigt trevligt med lagom torr humor. Den något luttrade skräck- och paranormalförfattaren Mike Enslin, spelad av John Cusack, behöver något uppfriskande i sitt liv och karriär och nog får han det när han skall testa spökfaktorn i rum 1408 på The Dolphin Hotel.

Jag gillar framförallt den första halvan av denna film. Den andra består mestadels av filmeffekter som förvisso inte är alltför dumma, men som jag tröttnar på ganska fort. Kombinationen hotell och Stephen King gör sig betydligt bättre i mästaren Stanley Kubricks ”The Shining”.

”1408” är dock inte alls oäven, men boken är bättre denna gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.