Drama

2046

7

Jag kan först erkänna att jag misshandlade denna film eftersom jag var ganska trött när jag såg den, dessutom delade jag upp tittandet över tre dagar. ”2046” är en komplex film som kräver full koncentration så jag drar mig lite för att skriva en recension faktiskt. Risken är överhängande att jag egentligen borde ge den ett högre betyg nämligen.

Filmen är konstnärlig och visuellt intressant ur många aspekter. Det är i mångt och mycket en intellektuell resa där vägarna till kärleken tar sig olika uttryck. Futuristiskt landskap med ”Bladerunner”-vibrationer växlas med scener från 60-talets Hong Kong. Fantasi och verklighet smälter samman.

Att beskriva filmen är väldigt svårt, till och med jag själv är så här efteråt väldigt osäker på vad jag menar. Den här filmen är också en förlängning av Wong Kar-Wais tidigare film ”In the mood for love” och jag känner att jag nog bör se den innan jag rättvist kan sätta mig in ”2046” igen.

Tills dess sitter jag här och känner att jag nog lurat mig själv på en stor filmupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.