Drama Thriller

A History of Violence

7

Det är en tämligen intensiv film, ”A history of violence”. Det handlar inte helt otippat om våldsamma händelser som dyker upp i diverse olika sammanhang. Den inledande scenen som introducerar de första våldsmännen vävs snyggt in i handlingen, och som åskådare slås man av så mycket meningslöst våld det egentligen finns därute. När väl Viggos karaktär visar sig vara något av en mördarmaskin själv eskalerar våldet omkring honom och hans familj utan att han egentligen kan göra så mycket åt det. Maffian blir också inblandad och de ger ju inte sig så lätt.

Bra skådespel av de flesta men frugan spelad av Maria Bello är en utmärkt stark karaktär. Maffiakillarna känns kanske lite överdrivna men å andra sidan så är de nog rätt flippade karaktärer i verkligheten också.

Regissören David Cronenberg har onekligen en ganska intressant blandning med filmer bakom sig som exempelvis ”Flugan” (remaken från 1986), ”Fredagen den 13:e”, Naked Lunch och den gamle zombieklassikern ”Rabid”! Många av filmerna är relativt våldsamma med andra ord och han är alltså van att filmatisera våld. På extramaterialet får man lära känna honom lite närmare och han verkar vara en rätt sympatisk man.

Musiken av Howard Shore känns stundtals igen från Sagan om ringen och det är alltså inte bara Aragorn-Viggo som har en koppling till den trilogin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.