Drama Sci-Fi

Adjustment Bureau

6

Philip K. Dicks sciencefiction-noveller har inspirerat ett otal filmer med ”Blade Runner” som den klart lysande stjärnan. ”The Adjustment Bureau” är det senaste tillskottet i filmskaran och den får sägas vara helt okej.

Matt Damon spelar David Norris, en presidentkandidat som får hoppa av valet på grund av några rätt fåniga ungdomssynder. I samband med författandet av sitt förlorartal stöter han på elitdansaren Elise (Emily Blunt) och de har en ovanligt bra kemi mellan varandra. De tappar dock kontakten, men möts igen av en slump som inte borde fått äga rum. Det finns nämligen en hel drös med agenter (i hatt) som jobbar stenhårt för att upprätthålla planen, dvs ett förutbestämt öde för alla.

Kärleken mellan David och Elise blir emellertid en svår utmaning för agenterna, då deras attraktion uppenbart är starkare än vad som är tänkt enligt planen.

Det hela kretsar med andra ord kring temat människans fria vilja och vad man kan påverka och inte i våra liv. Fint så, men det hela är rätt fånigt upplagt i ”The Adjustment Bureau” (och då tänker jag inte enbart på det där med hattarna).

Men under filmens gång är det rätt bra fart, och jag har ingen direkt anledning att vara alltför negativ. Helt klart okej underhållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.