Äventyr Drama

Alexander

4

”Alexander” är en riktigt lång film som både känns avslagen och felcastad.

Angelina Jolie som faktiskt kan vara en ganska duktig skådis blir mest ögonfröjd i denna film. Det största problemet är väl att spela allt från ung kvinna till gammal nucka och det fixar inte riktigt sminköserna. Ännu jobbigare är att försöka gestalta Colin Farrells moder (i verkligheten är bara Angelina ett år äldre). Colin känns mesig och inte alls som jag hade önskat Alexander. Sen dyker Val Kilmer upp som enögd pappa Filip, och han bringar förvisso lite fart till filmen men är för perifer för att hjälpa tillräckligt. Anthony Hopkins slarvas bort fullständigt dessutom.

Handlingen sveper fram och tillbaka, homoerotiken flödar, mord utförs till höger och vänster och mitt i allt detta finns en Alexander som när drömmar om totalt världsherravälde (åtminstone stora delar av Asien). Greker och makedoner vill dock hem så ja, de som fortfarande lever vänder till slut hem helt enkelt.

Gillar man historia brukar dessa filmer dock locka ner en i faktaböckerna igen (även om det numera oftast blir en sökning på internet). Och det är väl Alexanders största förtjänst egentligen. Har man inte stor bild är filmen dessutom helt bortkastad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.