Sci-Fi Thriller

Alien 3

7

Det är lika bra att säga det med en gång. Jag gillar den här alien-filmen. Den är dock inte i samma klass som föregångarna men likväl en mycket gångbar film (och för den delen uppföljare). Nu är det back to basics som gäller. Inga granatgevär eller eldkastare så långt ögat kan se utan nu är det närstrid(!) med monstrena som gäller. Denna förändring gör att nerven i filmen ökar lite, och även om man kan sakna några sköna smällar från en granat eller två så är det ändå i mitt tycke action så det räcker.

Något negativt man kan säga är att monstrena tyvärr är något fulare faktiskt än i tidigare filmer, i synnerhet i rörelse.

Arbetet med filmen kantades av mängder av problem, byten av regissörer, bråk, omklippning av filmen i ett år etc etc så att det blev en film överhuvudtaget får väl anses vara något av en bragd. Regisörren som ändå fick äran att göra filmen, David Fincher, har efter ”Alien 3” inte haft en så dålig karriär med exempelvis Se7en och Fight Club på meritlistan. Att han visar kvalitet i ”Alien 3” tycker jag definivt också.

Det känns dock som att slutet är lite av ett hafsverk, men samtidigt inte helt fel heller så den klarar sig.

En kul anekdot är att Michael Biehn (Hicks) som egentligen inte är med i filmen (han ligger död i evakueringsskeppet i början) fick mer betalt för det än vad han fick för hans roll i Aliens!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.