Sci-Fi Thriller

Alien återuppstår

7

Sista(?) filmen i alien-sagan har denna gång en fransk regissör, Jean-Pierre Jeunet (Delicatessen och Amelie från Montmarte), och konceptet att byta regissör till varje film visar sig än en gång fungera för att hålla sagan lite mer levande. Jag tycker att alla alien-filmerna har något visst, t o m nummer 4 som jag faktiskt dissade ganska hårt när den gick upp på biograferna. Detta var mest pga av att alienen (fan vad jobbigt det är att försöka försvenska det ordet!) såg ut som Rivaldo (brasiliansk fotbollsspelare om någon sportanalfabet läser detta). Detta får dock ses som ganska ringa kritik, även om det naturligtvis finns en del annat att klaga på så är även denna film fullt gångbar.

Rent tekniskt sett så rör sig inte monstrena lika fult som i trean, däremot så vet jag inte riktigt om jag gillar dem lika mycket som sagt (att de är fulare förstår ni av Rivaldo-jämförelsen, han är ju inget vidare snygg). Och det är faktiskt så att det inte är HR Giger som står bakom designen denna gång heller.

Antar att det ändå är så att i en serie filmer blir saker blasé oavsett kvalitet i princip, det är ju inget nytt man får uppleva till slut utan enbart varianter på temat. Det som är lite fräscht även om det egentligen får väldigt lite utrymme i filmen är att Call ändå bekräftar att det finns något slags motståndsrörelse gentemot företagen och det skulle ju kunna vara underlag för en slags film. Genom hela sagan är ju den frågan det centrala; skall man låta aliensarna leva och lära av dem för att utnyttja dem på framförallt militärt sätt eller skall man blåsa skallen av dem.

Ja, vi får väl se om det dyker upp en femma så småningom. Det har det ju ryktats om sen ”Alien: Resurrection” släpptes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.