Komedi

Anchorman

7

Fick ett ryck och gjorde ett återbesök på den galna nyhetsredaktionen där legendaren Ron Burgundy jobbar. Även om det inte är riktigt lika kul som första gången är filmen bra sjuk fortfarande på ett mycket vitalt sätt.

Det känns som att Will Ferrell är genetiskt utformad för att spela sådana här karaktärer. Med någon annan i rollen som Ron skulle det hela inte bli hälften så bra även om det var en duktig skådis. Will är förövrigt extra speciell numera sen jag mötte honom i det verkliga livet på Guinnessmuséet i Dublin. Han och hans far skulle undervisas i den vackra konsten att hälla upp en Guinness och den ännu vackrare konsten att dricka Guinness. Eftersom vi visste att han pratade en del svenska (gift som han är med en) hälsade vi glatt på honom med ett ”Hej Will, hur är läget?”, men han fick bromsa oss lite då svenskan var lite knackig. Vi fick inte prata ”sooo fooort”. Riktigt kul minne.

Åter till filmen. Som ni räknat ut kanske tillhör den kategorin skogstokiga komedier som balanserar på gränsen mellan knäpp och ännu knäppare. Man behöver vara på ett hyfsat mottagligt humör för just denna kavalkad av låg humor för att inte avfärda den helt, men ärligt talat, det är faktiskt bra kul. En favorit i filmen får nog bli Steve Carell i rollen som den riktigt korkade väderuppläsaren Brick. Samtliga hans repliker måste vara något slags rekord i svagsinthet.

I slutet ballar det hela ut fullständigt när hela galenpannegänget dyker upp för att göra upp. I röran syns bland annat Ben Stiller, Luke Wilson och Vince Vaughn. Men detta är Will Ferrells film så gissa vem som vinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.