Drama

Ängeln på sjunde trappsteget

8

Ängeln på det sjunde trappsteget”Ängeln på sjunde trappsteget” är en inte alltför munter historia om en fattig irländsk immigrantfamilj i USA som bestämmer sig för att återvända till Irland. Där är det dock lika fattigt som tidigare, om inte värre. Pappan i familjen (Robert Carlyle) kan dessutom inte hålla i de pengar som ibland lyckats tjänas in utan lägger dem på öl istället. Hans alkoholism gör att familjen får lida än mer, och mamman (Emily Watson) gör verkligen vad hon kan för att hålla ihop spillrorna. Sorgerna avlöser dock varandra i och med den höga barndödligheten som gör att den stackars familjen blir mindre och mindre.

Det är utifrån den äldsta pojken Frank som filmen kretsar kring, och handlingen är även baserad på den verklige Frank McCourts självbiografi. Som historiskt dokument är det förstås intressant att få en inblick hur livet i misären på Irland kunde te sig om än dramatiserat i filmform. Men verkligheten kan självklart många gånger vara värre.

Regissör Alan Parker med bland annat The Commitments i sitt CV har skapat en sevärd film om den smutsiga och fattiga tillvaron som ändå lyckas frambringa ett visst hopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.