Sci-Fi Thriller

Arkiv X: I Want to Believe

4

Som extrem Arkiv X-nörd när det begav sig kan man ju tycka att det borde vara mer intressant att se denna film. Men skall sanningen fram var det ärligt talat alldeles för mycket trams i TV-serien. De första säsongerna var bra, men sen tappade de tråden ganska ordentligt med några halvhjärtade försök att komma tillbaka. Konspirationsteorierna och Deep Throat gav extra krydda medan de fristående avsnitten ofta inte höll måttet (även om de bjöd på tillfällig underhållning).

Nu med många år utan Arkiv X kändes det ändå lite intressant att återse Scully och Mulder i ett nytt äventyr.

En numera skäggig Mulder som mest ägnar sg att sprätta fast blyertspennor i taket och en Scully som inte längre har någon direkt lust att tro på paranormala saker längre skall försöka lösa en gåta med en försvunnen FBI-agent. Det hela kretsar sig kring en ganska hemsk rörelse, men det får ni se själva. Känns överlag lite tunnt för en spelfilm, som avsnitt hade det funkat bättre. Samspelet mellan Scully och Mulder känns lite rostigt dessutom.

Lite udda casting också i den oftast rolige skotten Billy Connolly som spelar den synske mannen, och ”Pimp my ride”-snubben Xzibit som spelar den lätt korkade FBI-agenten.

Det sägs att det är en ny film på gång som kommer behandla de mer utomjordliga aspekterna av Arkiv X-världen. Den ser jag framemot, men med en hälsosam dos skeptism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.