Sci-Fi

Armageddon

3

Med tanke på att man inte lär se om ”Armageddon” om man nu inte måste(!?) så får det bli en recension av de minnesfragment man har.

Filmen försöker leva på någon slags coolhet (oneliners etc) som naturligtvis inte funkar speciellt bra som film betraktat. ”Armageddon” får väl istället anses vara en rätt standard spektakelfilm snarare än något annat, där USA räddar världen jadajadajada och alla blir glada (även om några obligatoriska stackare dör på vägen).

Som scifi-nörd uppskattar man ju alltid när filmhandlingar förläggs i rymden så ur den aspekten får filmen lite pluspoäng jämfört med liknande rätt puckade filmer som exempelvis ”Air Force One”. Även om ”Air Force One” är rejält mycket sämre än ”Armageddon” har de båda filmerna ungefär liknande förutsättningar: hyfsad skådespelarensemble men med ett puckat idiotmanus. ”Armageddon” är dock bättre mest pga att man inte överdrivet mycket försöker förställa någon form av realism, något som ”Air Force One” verkade försöka med. Jag menar, en helt utflippad Peter Stormare på Mir är ju ändå, även i all sin löjlighet, lite rolig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.