Drama

Attentatet mot Richard Nixon

7

Det här en liten udda, verklighetsbaserad film som domineras av Sean Penn från start till slut. Övriga skådespelare är dock inte alls dåliga, tvärtom, men handlingen kretsar centralt kring den ensamme, utstötte och missförstådde Sam Bicke, mannen som inte direkt gillar vad han ser i samhället.

Sam sitter mest hemma och är putt och purken på Nixon och alla andra som han tycker behandlar människor orättvist. På så sätt är han i grunden en god människa, och tar avstånd till rasism exmepelvis, ett ställningstagande som inte verkar ses med blida ögon alltid bland makthavarna i 70-talets USA. Dock tar hans psykotiska läggning överhanden och hans medel för att påpeka fel och brister tar sig aggresiva uttryck.

Scenen där han försöker övertyga De svarta pantrarna om att de borde byta till en zebra som symbol för att dubbla målgruppen är definitivt en av höjdpunkterna i filmen. I övrigt är det en fullständigt negativ stämning filmen igenom, så man skall inte tro att man på något sätt blir glad av ”Attentatet mot Richard Nixon”. Det är dock en hyfsad film som kan vara värd att se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.