Thriller

Avalon

6

Johannes Brost är något av ett unikum i svensk underhållning. Han varvar rent uppenbara kalkoner (han är ju med i Sean Banans film för bövelen) med att sitta i TV-soffor och berätta vilken fantastisk polare han är med gubbarna i Rolling Stones. Emellanåt gör han tämligen seriösa roller också.

För detta får man respektera herrn lite extra. Att göra litegrann vad som faller en in och samtidigt göra det med en klackspark låter både befriande och kul.

”Avalon” är en rätt udda film av rookien Axel Petersén. Han har skapat ett slags lågmäld dramathriller med ytterst små medel, inte så olik Sjätte budordet i stämning och till viss del även i handling.

Brost spelar Janne, en bedagad festfixare vars ekonomiska affärer inte varit varken speciellt lyckosamma eller hederliga. Nu skall han i Båstad öppna en ny exklusiv nattklubb för det fina folket. En olycka gör dock att läget spetsas till ordentligt.

Något svajigt, men visuellt tilltalande och Petersén skapar en ganska otäck och skön stämning stundtals. Och Brost gör det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.