Action Sci-Fi

Avengers

8

Två superhjältar är helt klart bättre än en, och självklart blir det ännu bättre om man samlar ihop ett helt gäng. Det är därför jag tycker ”X-men”-filmer håller betydligt högre underhållningsvärde än låt säga en Spindelmannen-film där det inte händer så mycket mer än att killen skjuter ut lite nät under två timmar.

I ”Avengers” finns det gott om superhjältar. När Loke bestämmer sig för att släppa lös helvetet på jorden i form av rätt ondsinta rymdgubbar bestämmer sig Iron Man, Hulken, Hawk Eye, Captain America, Thor och Black Widow för att stoppa honom. De kompletterar varandra rätt bra, även om några i gruppen är lite väl präktiga (kaptenen och Thor tänker jag främst på).

Iron Man/Tony Stark/Robert Downey Jr. är helt klart filmens stora behållning. Hans ljuvliga dryghet är klart underhållande. Lite otippat är Hulken/Mark Ruffalo en riktigt kul comic sidekick (på slutet framförallt). Tydligen har också signat upp honom för hela sex Hulken-filmer till. Jag säger då det.

”Avengers” är action när den är som bäst skulle jag vilja hävda. Inte en död sekund någonstans. Stör mig inte ens på 3D-effekterna denna gång även om de som vanligt känns överflödiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.