Drama

Babel

8

Att se ”Babel” som har blivit överöst av hyllningar och goda recensioner föranleder högt ställda förväntningar. Och det är en bra film, helt klart. En stark film framförallt.

Filmen är en klassisk knyta ihop livsöden-film med den skillnaden möjligtvis då att de lyckats placera ut människorna relativt jämnt utspridda över hela världen. Vet inte riktigt varför, och historien blir nästan för spektakulär och tappar onödigt i trovärdighet.

Det som är den starkaste känslan så här efteråt är att barnen i filmen råkar väldigt illa ut. Det är de som är de utsatta, men faktiskt också ibland i rollen som förövare. Svårt att lasta barn allt för mycket för händelserna dock.

Det blir också smärtsamt uppenbart hur svårt det är att sätta in Hollywood-giganter som Brad Pitt och Cate Blanchett i mer kvalitativa filmer. De gör absolut ett bra jobb men det är lätt att tänka Brad Pitt snarare än rollkaraktären vilket naturligtvis är en besvärande distraktion.

Filmen är något för lång men också en njutning för både ögon och öron. Bortser man från den kanske något uppseendeväckande och tillrättalagda handlingen bjuds man på väldigt bra skådespel och ett starkt drama. Regissören Alejandro González Iñárritu som också gjort ”21 grams” har återigen skapat en kvalitetsfilm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.