Action Äventyr

Batman begins

7

”Batman begins” är en snygg, välproducerad film. Tyvärr tycker jag att filmen som sådan (dvs en snubbe i superhjältepyjamas) kanske inte riktigt ger skådespelarna rättvisa. Flera verkar lite fundersamma hur de skall agera helt enkelt. Gary Oldman som är en lysande skådis känns, ja, konstig. Katie Holmes, som kanske inte är helt hundra från början förvisso gör också en ganska platt roll. Och så då Christian Bale som ofta är magnifik, men här känns stel och livlös. Men det kanske bara beror på att det Batman det är frågan om. Hans hesa ”amerikansk kommentator”-röst klarar jag dock inte av. Michael Caine fixar iaf rollen som Alfred med hedern i behåll, och Liam Neeson är bättre än han var i Kingdom of Heaven åtminstone. ”Schindlers list”-kvalitet känns ganska avlägset dock.

Så, svår film för skådisar att hantera med andra ord. Handlingen som sådan är dock ganska bra, och specialeffekterna är mycket välgjorda.

Satt förövrigt bara och väntade på att den lille killen som dyker upp då och då skulle presentera sig som Robin under filmen men slapp som tur var det. Jag har ju inte sett Batman & Robin så jag har ingen aning om hur de träffades.

Efter filmen upptäckte jag att hade glömt av att sätta på Mighty Six (dvs min sub). Tur för grannarna kanske, mindre kul för mig. Men eftersom jag inte ens märkte det så var det nog rätt bra ljud ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.