Drama Krig

Battle of Red Cliff

7

John Woo kommer med ”Battle of Red Cliff” tillbaka till sina hemtrakter efter att ha gjort Hollywood-produktioner nu i många år (med ”Face/Off” som kanske den mest lyckade).

Denna film visar upp ett stycke historia från 200-talet där olika falanger och deras arméer gör upp om Kina. En del ”flyga runt”-tendenser finns som man sett i andra asiatiska filmer såsom exempelvis Crouching Tiger, Hidden Dragon, men Woo håller sig någorlunda realistisk men i ett skimmer av fantasy.

Det finns tydligen en mycket längre version, ca 2 timmar till att addera till de 2,5 som denna version ståtar med, vilken man ändå kanske borde välja om man har chansen. Den kortare versionen upplever i alla fall jag ha en ganska ryckig handling och även lite väl bristfällig karaktärsfördjupning. Kinesers förkärlek till komiskt överdrivet skådespeleri för en och annan sidekick är också något märklig minst sagt, och får gärna tonas ner eller tas bort helt.

Men på det hela taget är det sevärt med framförallt ett vackert foto och en rätt spännande maktkamp och händelse i forna Kina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.