Drama

Benjamin Buttons otroliga liv

7

En historia om en man som föds gammal och dör ung? Ja, det låter tillräckligt underligt för att filmen om inte annat måste vara ganska intressant. ”Benjamin Buttons otroliga liv” hyllades också med 3 Oscars på sina 13 nomineringar.

Regissören David Fincher med succéer som Se7en och Fight Club borgar för kvalitet i filmskapandet. Det hela är också en mycket vackert producerad film. Det är en relativt melankolisk film men med några udda humoristiska inslag (de lustiga blixtberättelserna tänker jag framförallt på). En svart dramakomedi kan den nog kallas.

Kate Blanchett är som alltid bra, här spelar hon Benjamins stora kärlek. Men det är en hel rad riktigt bra skådespelarinsatser överlag. Fler man kan nämna är Tilda Swinton som blir Benjamins första älskarinna (prostituerade undantagna) och Taraji P. Henson i rollen som Benjamins extramamma. Och Brad Pitt förstås som i denna underliga historia ändå lyckas göra det så trovärdigt som det är möjligt.

Samtidigt som det är bra skådespeleri och vackra scener är det något som inte helt klickar. Den där gnistan som krävs för att det skall bli en riktigt bra filmupplevelse saknas tyvärr.

Och vill man vara riktigt jobbig kan man naturligtvis ifrågasätta det logiska i att födas som en gubbskrynklig bebis för att sedan bara några år senare onaturligt snabbt ha vuxit till en ganska stor, om än kutryggig, gamling. Men samtidigt har inte logik riktigt med den här filmen att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.