Äventyr

Bichunmoo – De flygande krigarna

5

Jaha, en asiatisk film som har ordet ”flygande” i titeln till och med. Det kan väl ändå inte vara något annat än en film där människorna flyger omkring i fäktningsscener så det står härliga till? Nä, just det, precis så är det. Så har man svårt för det är det alltså ingen film att bry sig särskilt mycket om.

För de som klarar av den här typen av film (som jag exempelvis) är ”Bichunmoo – De flygande krigarna” ändå en ganska svag film. Dels en ganska förvirrande handling (även om den i grund och botten är enkel och klichéaktig så lyckas man kollras bort lite om vem som vill mörda vem etc), dels ett ganska svag regi vilket i sin tur gör att skådespeleriet känns tungt och lite dåligt helt enkelt. Fotot är inte heller det strålande (som man ju brukar vara bortskämd med) och actionscenerna ackompanjeras av bombastisk hårdrock så det finns egentligen ganska mycket att klaga på.

Nevertheless är det en ändå en rätt stabil film och är man en någorlunda sucker för sagoliknande kärlekshistorier med lyckliga (eller olyckliga för den delen) slut så kommer filmen faktiskt undan med många av dess brister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.