Barn & familj

Bilar 2

6

Första filmen om Bilar har gått varm här hemma, det har 3-åringen minsann sett till. Mycket i tillvaron kretsar kring Blixten och Bärgaren och det kan inte undgå någon småbarnsförälder hur mycket Disney försöker slå mynt av konceptet. Förutom det självklara med leksaksbilar i en uppsjö varianter finns här hemma bland annat Blixten-skor, diverse tröjor och en chokladjulkalender med Bilar-tema (numera uppäten, sönderriven och utkastad förvisso).

Så när ”Bilar 2” kom var det förstås oundvikligt att tomten skulle dyka upp med den i säcken.

Och det är en fin film. Fast mest ur teknisk synpunkt. Även om 3-åringen säkert uppskattar en hel del så är nämligen tvåan inte alls lika barnvänlig som den första. Det bjuds istället på ett manus med klara James Bond-vibbar och en för ett småbarn rätt avancerad handling. Jag tror man bör vara minst 6-7 år kanske för att hänga med någorlunda.

Som småbarnsföräldrar får jag också förlika mig att se den svenska versionen och får därmed leva med Martin Stenmarck som Blixten istället för Owen Wilson exempelvis. Töntiga ordvitsar som Johan Motorén får man också stå ut med. Värre då att Jocke Berg gör en hemsk låt. Han ville väl göra en cool grej för sina egna barn kan jag tänka, men han passar bra mycket bättre till att gnällsjunga i Kent.

Men filmen har sina poänger och är framförallt produktionstekniskt briljant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.