Drama

Biutiful

8

Regissören Alejandro Gonzalez Iñarritu har med tidigare filmer som Babel och ”21 gram” visat en poetisk ådra. ”Biutiful” går helt klart i samma linje där enastående skådespelarinsatser, vacker musik och utsökt foto skapar förutsättningar för en riktigt stämningsfull film. Det hela är dock en väldigt sorglig historia så det är inget som man kan rekommendera för sökande efter glad underhållning.

Mångsysslaren Uxbal, exceptionellt bra spelad av Javier Bardem, gör vad han kan för att ge sina två barn en vettig uppväxt och framtid. Det är dock inte helt lätt. Hans ex-fru och barnens mor är ett destruktivt vrak som hoppar i säng med vem som helst, han själv är inblandad i vissa undre världen-aktiviteter som inte går helt som det är tänkt, och framförallt är han döende i cancer. Uxbal har även en viss övernaturlig förmåga att lyssna på döda, och han för samtal med sin sedan länge döda far som han förväntas återse snart.

Tragisk på alla sätt, men ändå en film som berör och det är som ni vet ett gott betyg för en film. Möjligen är ”Biutiful” lite för lång, men det är å andra sidan vacker filmkonst som tiden utgör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.