Skräck

Blair Witch Project

4

Det finns ganska tydligt två läger när betyg på ”Blair Witch Project” diskuteras. Antingen är det en riktig kalkon eller så är den lysande (i alla fall med tanke på förutsättningar). Jag skapar ett tredje alternativ eftersom jag har och vill behålla en fot i vardera läger.

Filmen, som faktiskt är en av pionjärerna när det gäller marknadsföring på Internet, hade i princip ingen budget (22 tusen $) men spelade ändå in cirka 250 miljoner dollar. Hyfsad förtjänst med andra ord och ett tecken på att något gått rätt i alla fall.

”Blair Witch Project” är dokumentärt och skakigt filmad och uppenbart när man ser budgeten med amatörskådisar. De är inte speciellt bra men man ser minst lika dåliga överallt nästan. Filmen spelar på det psykologiska planet, det är inga framhoppande häxor eller dylikt utan skräcken är tänkt att vara mentalt uppbyggd. Det lyckas de ganska bra med i min mening. Återigen med tanke på förutsättningar.

Så när det kommer till betyg på ”Blair Witch Project” hamnar jag onekligen någonstans i mitten, vilket kanske kan betraktas som en feg utväg men relativt rättvis ändå tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.