Musik

Blondie – Live

5

Blondie är väl egentligen inga direkta favoriter men framförallt har new romantic-hiten ”Heart of Glass” dansats till många gånger på synthklubbar.

Blondie är ett lite punkigare new wave-band och denna DVD inenhåller bandets avskedskonsert i Toronto 1982. Bandet återuppstod dock 1997 och kuskar runt fortfarande om jag fattat det rätt. Sångerskan, den mycket coola Debbie Harry, är utan tvekan bandets största tillgång.

Toronto-spelningen innehåller flera kända låtar. Själv hade jag inte riktigt koll på låtarna trodde jag men nickade instämmande när hitlåtarna en efter en betas av allteftersom.

Debbies utstyrsel är anmärkningsvärt gräslig denna afton. Hon ser ut som en ko i de första kläderna och efter klädbyte på slutet ser hon istället ut som en Susanne Lanefeldt i träningstrikåer. Debbie ser tyvärr lite sliten ut under konserten dessutom och sångrösten svajar betänkligt stundtals. Överlag är ljudet inte det bästa, lite burkigt otäckt ljud tyvärr.

Förutom “Heart of Glass” är favoriterna avslutande “Call me” och “Hanging on the Telephone” (att båda har telefontema är helt oavsiktligt från min sida).

En DVD för de riktiga fansen definitivt, jag skulle dock hellre föredra en videosamling med framförallt bättre ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.