Action

Body of Lies

5

“Body of Lies” är en tämligen trist terroristhistoria skapad av Ridley Scott. Det var längesen nu han hade en riktigt lyckad film (Gladiator från 2000), men han gör på något sätt äkta filmer åtminstone. Han försöker hitta autentiska berättelser som kan gestaltas av trovärdiga skådespelare och ur den aspekten är ”Body of Lies” inte så pjåkig.

Leonardo Di Caprio gör en hyfsad insats som CIA-agenten som på plats i Mellanöstern försöker få tag i några terrorister som gäckar västvärlden. Det är inte helt lätt förstås, men intrikata planer smids som inte är helt hälsosamma eller schyssta för de inblandade. Hans chef, ganska lamt spelad av Russel Crowe, är inte helt klockren i sitt agerande utan det är Leonardo som får städa upp det som kan städas upp.

Det bjuds på lite krigsaction och en obligatorisk (?) kärlekshistoria i genuina miljöer, men manuset är relativt svagt. Det intrycket förstärks ganska kraftigt av det faktum att jag bara någon dag efter att ha sett filmen knappt kunde komma ihåg om jag hade sett den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.