Komedi

Borat

6

Jag måste erkänna att jag missade Sasha Baron Cohens framfart i början av sin karriär, det tog några år att inse att Ali G var kul. När då denne karaktären Borat dyker upp som långfilm var jag på tårna och såg den tidigt på bio. Bara titeln är fantastisk: ”Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”. Jag säger då det.

Biopubliken var också bra med och skratten haglade bland folket. För det var riktigt roligt. I alla fall första halvan av filmen med scener som ”Borat visar sin hemstad”, ”Borat kommer till US och A”, ”Borat lär sig att skämta på amerikanskt vis” och så vidare. Andra halvan blir mer av ett häcklande som inte är speciellt roligt. Jag tänker mest på ”Borat är på väckelsemöte”, ”Borat är Papphammar i antikvitetsaffär” och ”Borat försöker gifta sig med Pamela Anderson”.

Vissa situationer är vansinnigt roliga, andra är helt enkelt bara pinsamma att titta på. Detta gäller dessutom enbart första gången man ser på filmen. Andra gången är nämligen i princip alla scener pinsamma att se på. Skämten och scenerna är inte roliga en andra gång, på sin höjd ler man lite. Under den hysteriska nakenbrottningen exempelvis satt jag mest med ett snett leende denna gång.

Som extramaterial finns lite scener som några av dem håller hygglig klass.

Svårt att sätta betyg på denna film, i synnerhet när den är ganska svajig också. Jag lägger mig på ett medel, men innehållet i den här filmen är allting utom medel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.