Action Thriller

Bourne Ultimatum

6

Jag har varit lite skeptisk i mina recensioner av de tidigare Bourne-filmerna, kanske lite orättvist då jag i grund och botten gillar den lite mer avskalade, torra och för den delen europeiska känslan dessa filmer besitter. Jag hade således ganska höga förväntningar inför den tredje filmen.

Tyvärr infriar sig inte mina förhoppningar. Istället blir det en förvisso actionfylld historia, och mycket kompetent utfört men det blir för mycket übermench till slut. Jason Bourne är en slags motsvarighete till James Bond eller närmare hjältar för oss svenskar Carl Hamilton och Arn. Bäst på att slåss (och på alla olika sätt som går att tänka sig), smartast av alla osv osv. Den underliggande intressanta plotten, Bournes förhållande till CIA, hamnar i skymundan för alla slagsmål. Synd.

Matt Damon är en riktigt vass skådis som kan iträda många olika slags roller men här har det tyvärr gått något överstyr.

Om ett par år kommer en Bourne-film till. Hoppas att filmmakarna då hittar tillbaka till den känsla som de första filmerna slog an.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.