Komedi

Bridesmaids

8

Jag hade inga andra förväntningar på ”Bridesmaids” än att det skulle vara en lättviktig och fånig chick flick enligt standardmodell. När det gäller den övergripande handlingen får man nog också säga att den inte är speciellt originell heller. Men jäklar vad rolig filmen är.

Framförallt är det roligt att det är kvinnorna som står för det roliga. Lite tragiskt kanske att behöva tänka i de här banorna överhuvudtaget, men det är ju ingen hemlighet att Hollywood ärligt talat är en rätt manlig värld. I ”Bridesmaids” vimlar det av roliga kvinnor som också är bekanta för dem som följer ”Saturday Night Live”.

Det är alltså en uppfriskande bra film, det här. I synnerhet är Megan, en av brudtärnorna spelad av Melissa McCarthy, filmens stora behållning. Sjukt lik Ricky Gervais dessutom! Men det finns fler galet roliga kvinnor bland brudtärnorna. När det är som roligast är det rätt låg humor, scenen där alla blir magsjuka bjuder exempelvis på en rejäl skrattfest. Men annars är det just frispråkigheten som är det mest underhållande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.