Komedi

Bröllopsfotografen

5

Ulf Malmros är bra på att göra filmer som framförallt attraherar ungdomar men som samtidigt är allmänt folkliga. Smala Sussie och Tjenare Kungen är bra exempel på det, och nu kan man lägga ”Bröllopsfotografen” till den samlingen också.

Jämför man filmerna ser man också att Malmros återanvänder väldigt många skådespelare. Inget fel med det, i synnerhet när coola Tuva Novotny och citatmaskinen Kjell Bergqvist är med. En Bergqvist i högform är bland det bästa Sverige har att erbjuda i min mening. Hans förmåga att improvisera fram oftast syrliga och bittra repliker är en fröjd att skåda.

Det största problemet med ”Bröllopsfotografen” är förutsägbarheten, men å andra sidan är det en ganska gullig berättelse. Och ambitionen är nog just det sistnämnda.

Filmen som kanske förväntas vara en renodlad komedi innehåller lite mer drama än Malmros tidigare filmer. Framförallt är Bergqvist karaktär mycket tragisk, men Johannes Brost och de andra rikemanssprättarna uppvisar också en hel del mindre smickrande sidor av mänskligheten. Malmros ritar dock inte upp allt i svart eller vitt vilket uppskattas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.