Komedi

Brüno

4

Sacha Baron Cohen växlar mellan träffsäker satir och plumpt beteende sin vana trogen, denna gång i skepnaden av en österrikisk bög vid namn Brüno. Ibland är det direkt osmakligt, ofta är det riktigt pinsamt och då och då är det helt lysande.

Filmen går i samma stil som Borat med en lös handling i bakgrunden mest som ursäkt för att kunna stapla ett gäng sketcher på varandra.

HBT-frågan får väl sägas vara i fokus. Brüno träffar bland annat en amerikansk pastor som skall försöka bota honom från sin homosexualitet. Det går riktigt hett till när han talar på en wrestlinggala med läktarna packade med kanske inte världens mest gayvänliga publik (en liknande scen som Borat också fick uppleva på rodeogalan).

Man hoppas ju nästan att en del är regisserat (vilket det är stundtals), men det är nog onekligen så att Sacha Baron Cohen är galnare än man kan tro. Det här är inget för pryda människor, och den funkar säkert bättre om man är lite småfull dessutom. Humorn pendlar mellan det lägsta tänkbara (då är ofta diverse dildomaskiner inblandade) och det faktiskt rätt så sofistikerade (när Cohens satir stundtals träffar rätt).

Svensken Gustaf Hammarsten gör rollen som Brünos assistent förövrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.