Komedi

Burn after reading

8

Coen-bröderna är grymt produktiva nuförtiden. ”Burn after reading” skrev de samtidigt som de spelade in No country for old men. Och det är bara att tacka och ta emot för det är inte direkt dåliga filmer de producerar.

”Burn after reading” är en ganska underlig historia som börjar med en CIA-agent, fortsätter med några gymanställda och en kille på finansdepartementet för att sedan stängas av CIA igen. Hela tiden med otrohetsaffärer till höger och vänster dessutom. Egentligen en riktig soppa och jag vet att karaktärerna skulle hålla med om det.

Jag tycker dock inte filmen blir särskilt rörig på grund av detta. Den blir dock så jäkla otroligt att så att man till slut resignerar för det ologiska. Men kul är det onekligen.

Brad Pitt i bilen med John Malkovich är en fantastiskt rolig scen där Pitt verkligen får jobba för att hålla sig för skratt tror jag. En Coen-film utan Frances MacDormand existerar knappt och i denna film är hon lika bra som vanligt. J.K. Simmons gör en roll lysande som mycket minnesvärd CIA-chef. Det räcker med att sätta in honom i bildrutan och jag krackelerar av skratt varje gång. Jag älskar karln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.