Action Äventyr

Captain America: The First Avenger

4

Ännu en superhjälte dyker upp på filmduken och nu har turen kommit till Captain America. En Marvel-figur jag inte har någon direkt koll på, men vet att han ingår i superhjältegruppen Avengers. Bland andra ”Thor” och Iron Man som nyligen också gjorts filmer om finns med i gruppen och självklart blir det en film med alla dessa filurer tillsammans snart.

”Captain America: The First Avenger” börjar rätt bra med hur den veke men beslutsamme Steve (Chris Evans) till sist får värvning i den amerikanska armén men först efter att gått genom en dopning som heter duga.

Inledningsvis får han agera tämligen mesig värvarprofil för Uncle Sam för att locka investerare och nya soldater, men snart kastas även han ut i Andra världskriget. Nazisten Red Skull (Hugo Weaving) som närmast får betraktas som Captain Americas ärkefiende måste störtas.

Som sagt är det en relativt intressant start på filmen, först med en hint om att det kommer hända något i nutid (vilket vi får se i den kommande ”The Avangers”-filmen) och därefter hur Steve blir Captain America. Därpå följer tyvärr en miserabelt långtråkig utveckling fylld med menlös och trist action så i slutändan är det dessvärre en medioker film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.