Action

Carlitos Way

7

”Carlito´s way” är ännu en i raden av gangsterfilmer med Al Pacino i huvudrollen. Precis som för Scarface är det Brian de Palma som regisserar och Pacino får återigen spela en latinogangster, denna gång från Puerto Rico (i ”Scarface” var han ju kuban).

Även om filmen är stundtals ganska våldsam är den uppbyggd på ett sätt som snarare främjar den goda saken. Carlito har efter en fängelsevistelse blivit omvänd och siktar nu på en akrriär som biluthyrare. Som vanligt behöver han hjälpa en vän en sista gång (har vi hört det förut?) och det går naturligtvis inte som han tänkt sig.

En sak som förbryllade mig lite var när filmen var gjord. Filmmakarna har lyckats få allt att verka så autentiskt 80-tal, ganska lik känslan i ”Scarface” från 1983, så jag började tro att den var gjord strax efter den. När Viggo Mortenson dök upp i hyfsat mogen ålder fick jag dock rycka åt mig konvolutet och upptäcka att ”Carlito´s way” är gjord 1993. Antar att Sean Penns frisyr (som förövrigt är förfärlig) lurar en lite också.

Kvaliteten på utförandet i ”Carlito´s way” ligger helt klart i linje med ”Scarface” varpå de får liknande betyg. Jag håller dock ”Carlito´s way” lite högre eftersom den är mer sympatisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.