Action

Casino Royale

5

När man stapplade ut från biografen för några år sen var första känslan ”Wow, de har skakat liv i Bond igen”. Efter att nu sett om den och med lite perspektiv är jag inte lika imponerad.

Filmen har en märkligt avskalad handling i och med att det hela rör sig mest om ett parti poker. Förvisso inte helt utan besvärliga avbrott men ändå. Vet faktiskt inte om jag tycker det är bra eller dåligt, för det kan ju bli ganska löjeväckande när bondskurken skall ta över världsherraväldet för sjuttielfte gången.

Daniel Craig är trots allt en frisk fläkt som Bond. Vesper som Bondbrud är dock lite blek. Dansken Mads Mikkelsen som Bondskurk gör väl detsamma, han är ganska mesig som skurk, ekonom som han är. Att han gråter blod känns enbart töntigt.

Överlag är filmen mer safe än andra Bond-filmer, den håller sig lite mer inom rimliga ramar och det kommer säkert att mottas olika beroende på vem man frågar. Den mer Bourne-lika produktionen (som är det agentparadigm som får anses råda just nu med lite mer hårdkokt och till viss mån verkligare handling) gör filmen förstås mer trovärdig men också lite tristare.

Avslutningen av filmen gillar jag inte alls. Känns som att de tappat greppet helt och famlar desperat efter ett vettigt avslut. Det de väljer är väl… ja, inte tillräckligt spektakulärt för att kännas Bond helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.