Drama Thriller

Changeling

8

”Changeling” är baserad på en otäck och verklig händelse i USA på 1920-talet. Ett flertal barn försvinner från sina föräldrar utan att kunna hittas. Den stora frågan är om de rymmer från sina hem eller om de kidnappas för att sannolikt också bli mördade. För föräldrarna är det naturligtvis en tragedi, men polisen i Los Angeles är extra måna om att se bra ut i offentlighetens ögon att de är beredda att gå ganska långt för att mörka deras brist på framgång i utredningsarbetet.

Angelina Jolie spelar en ensamstående förälder vars son en dag är försvunnen. De händelser som hon får uppleva därefter är onekligen svåra att tänka sig i dagens samhälle men hon körs över fullständigt av polisen. Rättsövergreppen verkar aldrig ta slut.

Jolie är en mycket bra skådespelare när hon hamnar i ett vettigt sammanhang, det har hon visat förut, och hennes utseende är dessutom klippt och skuren för 20-talets look. Clint Eastwood regisserar med sedvanlig bravur, och ett vackert foto och fin musik förstärker stämningen i detta sorgliga drama.

Om man så bara reflekterar för en liten stund över den ondska man just sett på duken blir man riktigt rädd. Kanske i synnerhet som förälder, men det bör räcka med att ha någorlunda kontakt med sitt känsloregister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.