Drama

Chocolat

8

Har ju sett filmen innan, men denna gång ackompanjerade vi filmen med lite tryffel och en annan fin (lätt smärtsamt dyr) choklad som var någon slags nöt- och apelsinchoklad. Det var ju lite stämningshöjande.

Filmen då? Genom att förkroppsliga allmän elakhet och intolerans i form av en något knäpp greve som dessutom är lite väl religiös för sitt eget bästa (och andras bästa också tyvärr) utspelas en maktkamp med den frigjorda chokladmakerskan som precis flyttat till stan. Individualitet ställs mot likriktighet, integritet ställs mot religiös psykos. Självklart sympatiserar man med ”de goda” som framställs som intelligenta människor medan de andra är tråkiga pissmyror. På det hela taget ger ju detta en hög trivsamhet när man sitter i soffan och förfasas över dumheten som enkelriktiga människor kan få för sig. Nackdelen är väl att det är relativt uppenbart vad som skall hända och inga direkta överraskningar erbjuds.

Men skådespeleriet håller en hög klass, och man kan återigen förtjusas av en av Judie Dench spelad karaktär. Fantastiskt kvinna. Det finns en härligt mystisk aura i bildspråket också som förhöjer tillställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.