Äventyr Sci-Fi

Cloverfield

4

Jag hade ingen aning vad ”Cloverfield” var för någon film när jag bestämde mig för att se den. Hade väl en föraning om att det skulle vara en skräckis, något i titeln skvallrade om det på något sätt.

Så med inga förutfattade meningar whatsoever började filmen. Det visade sig vara en skräckfilm som jag misstänkte, men så skrämmande var den förstås inte. Regissören har valt att filma via en av karaktärerna som mestadels springer omkring och filmar alldeles för skakigt för någons bästa. Detta är filmens stora nackdel, men också litegrann förutsättningen för att slutscenen skall bli såpass bra som den ändå är.

Tyvärr faller filmandet på sin egen dumhet också. I början kan jag köpa att någon filmar händelserna, då filmen skall skickas med en snubbe som flyttar till Japan. Men att i hela filmen, trots ”det som händer”, springa omkring och filma blir bara jobbigt. I Blair Witch Project som många drar paralleller till finns det ju en anledning till att filma, det är trots allt ett filmprojekt det handlar om. Här blir det bara ologiskt.

Och ”det som händer” i ”Cloverfield” kan man säkert också ha synpunkter men jag orkar inte. De tyckte säkert att det var jättekreativt med att något slags stenmolnspindelmonster skulle attackera staden. Märkligt.

Att den där jävla frihetsgudinnan alltid skall vara med på ett hörn är också mycket irriterande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.