Äventyr

Corpse Bride

8

Jag kan inte låta bli att njuta lite extra varje gång det vankas Tim Burton-upplevelse. Detta ger naturligtvis att man har oerhörda krav på filmerna men historiskt sett så är Burton högst pricksäker i sina produktioner.

Med ”Corpse Bride” tar sig Burton tillbaka i den animerade världen såsom han gjort tidigare med A Nightmare Before Christmas. Som vanligt är det den mästerlige Danny Elfman som står för musiken och rösterna levereras bland annat av Burtons speciella adepter Johhny Depp och Helena Bonham Carter. Christopher Lee är minsann med också som besvärjande trollka… eh, pastor.

Dockorna (framförallt Depps karaktär Victor) har en del drag tycker jag från en av Tim Burtons första filmer, den animerade kortfilmen ”Vincent”. Denna film gjordes redan 1982 och man kan säga att ”lite” har hänt sen dess rent filmmässigt.

”Corpse Bride” är precis det man kan misstänka, en praktfull, gothisk saga med mycket humor och värme. Det man kan invända mot lite är att filmens längd är för kort. Det tycker jag inte enbart för att jag inte kan få nog av Burtons visuella och exceptionella mästerverk utan för att handlingen känns lite avsnoppad här och där. Men ”Corpse Bride” är en mycket sevärd film, i klass med ”A Nightmare Before Christmas” faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.