Drama Thriller

Countess

5

När jag plockade hem ”The Countess” från Movieline trodde jag att det var en vampyrfilm. Och även om det finns en del sådana insinuationer i filmen rör det sig inte alls om vampyrer utan faktiskt om en till synes korrekt återgiven skildring av en verklig baronessa i 1500-talets Ungern.

Elisabeth Báthory var en ungersk adelsdam som tillsammans med sin man och deras armé höll invaderande turkar borta och åtnjöt därmed stor makt och anseende i landet. När maken dör börjar dock Elisabeth mer och mer bli besatt av sitt utseende, och i tron att hon håller sig yngre med hjälp av blod från oskulder börjar osedvanligt många flickor från trakten försvinna.

Det hela blir i längden ohållbart, men galenskaperna får pågå relativt ostört rätt länge då adelns beteenden inte gärna ifrågasattes offentligt.

”The Countess” innehåller några explicita våldsscener som säkert upprör/uppskattas av några, och det är på det hela taget en ganska påkostad dramadokumentär. Men trots hyfsat skådespeleri och foto upplever jag ändå slutresultatet som en relativt oengagerande TV-film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.