Action

Cowboys & Aliens

2

Självklart tittar man på en film vid namn ”Cowboys & Aliens” med en rejäl dos av skepticism. Och det står klart ganska tidigt i denna film att det är en präktig kalkon. Att Daniel Craig och Harrison Ford kan ställa upp i denna smörja är rätt oförståeligt.

Jake (Craig) vaknar upp i Vilda Västerns öken med ett mystiskt, tämligen anakronistiskt armband. Han minns heller inte vad som hänt honom eller var han kommer ifrån. Därefter följer en hel rad med western-klichéer. Jake tillrättavisar den mindre talangfulle sonen till traktens mest välbärgade och inflytelserika boskapsmagnat, Woodrow Dolarhyde (Ford), varpå Jake slängs i finkan av sheriffen. Faktiskt vågar sheriffen till slut även sätta sonen bakom lås och bom, vilket gör att Dolarhyde dyker upp för ett fritagande. Men då får dessa 1800-talsmänniskor uppleva något utöver det vanliga. Aliens anfaller från ovan, och resten av filmen består av ruggigt enfaldig action som aldrig verkar ta slut.

Märkligt att Steven Spielberg som är producent tyckte att denna film skulle finansieras. Samtidigt förstår jag att filmen säkert kan hitta en del fans modell yngre. Men kasst är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.