Thriller

Da Vinci-koden

4

Den här filmen har ganska många likheter med boken. Den är nämligen lika ytlig, skralt berättad och allmänt stel som boken är.

Samspelet mellan Tom Hanks och Audrey Tautou är riktigt frostigt och det syns att de inte känns alltför bekväma i denna film. Ja, de flesta skådespelarna verkar undra vad det är frågan om egentligen. Manuset (och boken) är ju ett jädra hoppande fram och tillbaka och att få till det på ett bra sätt visade sig vara en uppgift övermäktig för Ron Howard som i ärlighetens namn gör rätt stela filmer. I ”Da Vinci-koden” plockar han in Tom Hanks som han regisserade i Apollo 13 och Paul Bettany (Silas) återfinner vi i A beautiful mind så Ron har ju satsat på några redan inarbetade skådisar. Synd att de passar riktigt dåligt här bara.

”Da Vinci-koden” är dock inte så dålig att man vill stänga av (även om det är lite segt stundtals), men jag måste ändå framhålla boken som håller betraktaren mer vid liv. Då skall man veta att jag tycker boken är riktigt uselt skriven men den är en ”pageturner” av stor kaliber.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.