Musik

David Bowie – Best of Bowie

9

Säger ju en del om en artist när man har 47 låtar på sin ”best of”-videosamling. Och David Bowie har skapat en hel del efter att denna samling också. Han har i sanning en fantastisk karriär och en mångfacetterad sådan. Inte minst när man tänker på diverse fantasyfilmer dessutom (av tvivelaktig kvalitet förvisso).

Han visar upp en sällan skådad melodisk såväl som avantgardistisk ådra i hans tidigare verk på DVD 1. ”Life on Mars”, ”Space Oddity”, ”Ziggy Stardust”, ”Heroes”, “Ashes to ashes” är fantastiska låtar. Videomässigt är de dock inget vidare utan det är banduppträdanden med mycket closeups på David. Inget fel på det, finns ju definitivt fulare karlar här i världen (typ alla). Kul med några låtar från samtida musikprogram också.

”China Girl” med en mycket pimpinett mikrofon måste nämnas.

Låtmässigt är DVD 2 svagare men har å andra sidan mer påkostade videos.

Konceptalbumet ”1. Outside” är en personlig favorit av de modernare skivorna. Det har också ett mycket tilltalande bildspråk dessutom. Smutsigt och underligt kanske man kan kalla grafiken levererad av duktige videoregissören Samuel Bayer (han har gjort ”Hearts Filthy Lesson” och ”Strangers When We Meet”).

I “I’m afraid of Americans” dyker Trent Reznor från Nine Inch Nails upp som jagande stalker (finns även en NIN-mix på låten, dock ej med på denna samling).

Finns tydligen en del påskägg också på skivorna men inget jag letat efter eller hittat för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.