Skräck

Dawn of the Dead

5

Ett tag sen nu jag kollade på skräckfilm överhuvudtaget, men tyckte att ”Dawn of the Dead” verkade lite intressant, inte minst för dess hyllande recensioner. Så då bänkade man sig framför denna remake av klassiker bland zombie-filmer.

Filmen handlar om en mystisk smitta som sprider sig raketfort bland människorna och till slut är det bara ett fåtal människor kvar som fortfarande lever och samtidigt inte är döda. Dessa människor tillskansar sig i ett varuhus, och där sitter de och funderar på hur de skall bli av med de tusentals zombies som väntar utanför.

Splatternivån är ganska hög även om det inte blir överdrivet mycket av den varan (jag räknar mig själv som ganska avtrubbad så andra har säkert en annan uppfattning).

Filmen ganska okej, men jag hade nog väntat mig lite mer vilket i efterhand känns ganska korkat, det är ändå en zombie-film vi pratar om. Det är relativt hög klass på skådespeleri och foto och regi har jag inga större synpunkter på. Paradoxen med filmen är att jag antagligen skulle tycka att den var bättre om den var sämre. Jag saknar den här B-känslan som ofta gör att en viss humor smyger sig in i det hela, den här blinken i ögat. Nu känns det lite för proffsigt helt enkelt.

Missa inte videodagboken i extramaterialet där man får se hur allt uppfattades av en snubbe som var granne med varuhuset. Inte fantastiskt kanske men ganska kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.