Action

De hänsynslösa

9

Quentin Tarantinos debut ”De hänsynslösa” innehåller förvisso mycket blod och del action men det är Quentins känsla för regi och dialog som dominerar upplevelsen. Detta är Quentins signum, att ta en historia och göra den cool helt enkelt. Sen är han en mästare att välja musik till sina filmer också, ”De hänsynslösa” är inget undantag.

Det är en fantastisk samling skådespelare av det där tuffa slaget som passar bra i Tarantino filmer. Harvey Keitel är gjuten, Buscemi är en mästare på rolig dialog, Michael Madsen är fullständigt galen osv. Det var ocksp i ”De hänsynslösa” som jag fick upp ögonen för Tim Roth som varit något av en personlig favorit sen dess. Tyvärr ser man honom inte alltför ofta i intressanta roller längre, vet inte varför faktiskt. Med bland annat Pulp Fiction och ”Four Rooms” i bagaget med underbart skådespel borde han kanske ha kunnat bli en större stjärna än han har blivit erkänd för.

Filmen innehåller en hel del kul referenser till Tarantinos andra filmer, Mr White nämner Bama, kort för Alabama, som är tjejen i True Romance. Mr Blonde, Vic Vega, har en brorsa som heter Vince som bekant är med i ”Pulp Fiction”.

Och slutligen måste sägas att James Wood missade en roll i filmen bara för att hans agent tyckte att lönen var för låg. Han nämnde inte ens erbjudandet för James och blev sparkad så fort Woods fick reda på detta. Tror att han skulle passat ganska bra i filmen dessutom, men i slutändan är det en ganska perfekt casting ändå så det gör inte så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.