Thriller

De misstänkta

10

Tacka fan (eller Keyser Söze kanske) för att den här filmen kom till. Det här är filmkonst på hög nivå, från början till slut. Med ett av de smartaste manusen som troligen någonsin gjorts är ”The Usual Suspects” en film utöver det vanliga.

Regissören Bryan Singer, som sedan den här filmen mest gjort superhjältefilmer (X-Men och Superman returns), tar oss med på en synnerligen både våldsam och invecklad historia, mästerligt ihopknåpad av Christopher McQuarrie.

Det är fantastiskt spel av de flesta inblandade men att Kevin Spacey verkligen slår igenom med den här filmen är ju ingen underdrift. När trådarna börjar nystas upp i slutet sitter man bara och njuter. Benicio del Toro spelar också en mäkta lustig karaktär med en accent som roar storligen. Men det är svårt att plocka ut enskilda prestationer när det är så pass hög nivå på det hela.

Filmen är av det slaget att den är absolut bäst första gången, och ja, egentligen är den förstörd efter just den första gången. Vill dock inte straffa den för det eftersom det är en fruktansvärt vacker filmupplevelse som levereras så det blir full pott. Grattis.

Synd att det inte fanns något extramaterial på den svenska utgåvan dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.