Action Drama

De omutbara

8

Ett mycket stämningsfull film levererad av Brian de Palma, som nästan får sägas vara gangsterregissörernas mästare. Visst, Coppola gjorde Gudfadern-serien, men de Palma har förutom ”De omutbara” även gjort Scarface och Carlito’s way som är mycket bra filmer även dem.

Iaf, med vackert foto med fina autentiska 30-talsmiljöer tillsammans med mycket passande musik skapad av den gamle räven Ennio Morricone är det en riktig njutning att se denna film. Det känns nästan som det ligger något slags trollskt skimmer över filmen.

Skådespeleriet är riktigt bra. Skurkarna framställs sådär äckligt skurkiga så att man riktigt ogillar dem. Det är bra. De Niro som Al Capone är fantastisk och hans underhuggare Frank Nitti passar fruktansvärt bra som mafiosos. Garcia är cool som skarpskytten, Connery gör ju inte bort sig som vanligt.

Costner visar inte rumpan i den här filmen vilket naturligtvis är ett plus. Annars hade han och Mel Gibson ju en tävling om vem som kunde visa rumpan mest på film ett tag.

Måste ju även nämna de Palmas hyllning till Eisensteins Pansarkryssaren Potemkin med en väl regisserad trappscen. Mycket bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.