Western

De sju rider igen

3

I den fjärde filmen spelas nu Chris av ingen mindre än Lee van Cleef, mannen med ett av Hollywoods helt klart häftigaste namn. Lite märkligt val då Lee känns som urtypen för en bandit, men här spelar han till och med sheriff i en liten sömnig stad.

I denna film är det ett gäng mexikanska rövare som terroriserar en by. Chris samlar ihop sju (verkligen?) män att ta sig an dessa. Fem av dem är dömda fångar, vilket får mig att tänka på ”The Dirty Dozen” som har lite samma upplägg.

”De sju rider igen” har helt klart en brutalare framtoning än tidigare filmer. Kvinnor våldtas och mördas, och de som får leva måste behaga männen och ge dem mat och sånt. Känns inte så lite unket i vissa scener.

Det är något bättre flyt i actionscenerna i denna film jämfört med tidigare, filmmakarna lär väl sig lite med åren. Men nog finns det ett flertal synnerligen otajmade sekvenser också. Det är lite mer blod nu också, men blodet är väldigt fult sådant. Samma antal döda som i de andra filmerna, fyra av sju.

Dönicken Gary Busey gör en av sina första roller också som korkad rånare och våldtäktsman. Känns passande på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.