Action

Death Proof

5

”Death Proof” och Planet Terror heter filmerna i Quentin Tarantinos och Robert Rodriguez Grind House-projekt. Det är tänkt att vara regissörernas hyllning till B-filmer med mycket sex men framförallt övervåld. ”Death Proof” går in under kategorin slasherfilm medan ”Planet Terror” tar sig an zombies.

Det är Quentin som gjort ”Death Proof”. Allt känns ganska 70-tal med undantag för en Nokia-mobil som dyker upp. Det är en högst medvetet repig och knastrig film för att få den rätta känslan. Om det är rätt går att diskutera men visst, filmerna sticker ut lite mer med detta tekniska val.

Kurt Russel som Stuntman Mike är ja, en rätt så sinnessjuk mördare kan man kanske beskriva honom. Kan inte låta bli att tänka på Per Ragnar faktiskt som torde vara Sveriges motsvarighet både till utseende och galenhet.

Stuntman Mike gör livet surt för ett gäng flickor i första delen av filmen. I andra delen är det istället ett annat gäng flickor som gör livet surt för honom kan man säga. I slutet känns det mer som ett TV-spel än något annat. Ganska kul grepp att ge riktiga stuntkvinnor huvudrollerna.

Ett par väldigt tydliga referenser till övriga Quentin-filmer finns sedvanligt med. Det är en hyfsad dialog också och med de udda inslagen som filmen bjuder på får man väl säga att ”Death Proof” motsvarar vad man kan förvänta sig av en Quentin-rulle. Men denna gång känns det inte särskilt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.