Drama

Déficit

6

En mexikansk film det här, ”Déficit”, och om deficit betyder samma sak på spanska som på engelska, det vill säga brist eller underskott, måste det i det här fallet anspela på avsaknaden av handling. För det är inte mycket till story direkt i denna film om några rikemansbarn som anordnar en festhelg i familjens lyxiga, men nu något bedagade, herrgård.

Om man bortser från det (vilket man givetvis kan göra) och istället ser det bara som ett litet nedslag i några andras liv får man bland annat ta del av kärleksbråk, pillertrillande och klasskillnader. Cristobal, vars far äger herrgården men nu är på rymmen för ekonomiskt bedrägeri, vill gärna framstå som Guds gåva till mänskligheten. Men som sagt är han oroad för sin far (eller möjligen mer på vad det skulle innebära om de skulle bli helt bankrutta) och han kommer heller inte in på de fina universitet som han hoppats på. Vad tusan, till och med den jämnårige indianpojken Adán, hunsad anställd på herrgården, skall ju plugga på Harvard. Det blir heller inte en enklare situation när Cristobal kärar ner sig i en av tjejerna på festen när hans flickvän är på väg dit, och när hans syster Elisa tar en överdos blir det för mycket…

Det är lite svajigt skådespel och som sagt inte en speciellt intressant film om vackra människor som festar, men när scenerna med överklassbeteende med undertoner av rasism kommer in i bilden bränner det till lite extra och blir mer sevärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.