Sci-Fi

Den siste mannen

4

Charlton Heston gör vad han kan för att rädda denna budget-film, men lyckas tyvärr inte riktigt. Filmen osar gammal sunkig 70-talsfilm med långsamt bildspråk, ful makeup och miserabelt skådespel. Troligtvis var varenda filmteam vid den här tiden drogpåverkat och höga som hus så det kan ju bero på det. Eftersom det är 70-tal måste flickan visa brösten lite då och då också.

Men storyn har ändå vissa kvaliteter, boken är antagligen mycket bättre. Saknade lite mer nerv i det psykologiska att vara siste mannen på jorden (förövrigt finns det ett synthband som heter Sista Mannen på Jorden som är rätt bra), men det blev mest en zombie-film av det hela. Sen är han ju inte siste mannen på jorden heller så den svenska översättningen är ju lite korkad egentligen.

Fick förresten för mig att flickan varit Bond-brud och att det skulle vara en liten vits när hon säger till Charlton att inte leka Bond. Men det var fel enligt IMDb. Däremot hade hon varit med i varenda jävla TV-serie ungefär, så det var inte konstigt att man kände igen henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.