Komedi

Det Våras För Rymden

5

Ända sedan jag såg den här filmen på bio på 80-talet har jag vurmat lite extra för den. ”Det våras för rymden” har ju det mesta som man kan önska sig; humor, rymd och snygg kvinnlig huvudrollsinnehavare. Tyvärr visar det sig dock att jag nog måste revidera min tonårsuppfattning på de flesta punkter.

När det gäller humorn så är den riktig låg. Om man jämför med andra Mel Brooks-filmer är dessa något mer bitska, eller svarta om ni så vill, i skämten. Här känns det mesta mest plumpt och halvtrött. När man i efterhand förspöker räkna upp några roliga scener och fastnar för Scotty-parodin ”Lock One, Lock Two, Lock Three, Loch Lochmond” så fattar ni vad jag menar.

När det gäller rymden så får filmen några gratispoäng direkt för det (jag vet, men jag är ju en obotlig scifi-sucker). Däremot så är väl det inte direkt några specialeffekter av högre rang i den här filmen just.

Och när det gäller den kvinnliga huvudrollsinnehavaren, Daphne Zuniga, så var hon nog mer ett ideal när man var 13 snarare än 31.

Så summa summarum har inte ”Det våras för rymden” åldrats speciellt bra helt enkelt. Lite synd eftersom man har så fina minnen från första gången man såg den, men likt väl så får dessa vara minnen och ingenting annat.

Har inte kollat extramaterialet, det kanske finns något bra där. Om någon orkar se det och det visar sig vara bra kan väl någon slå mig en signal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.